Staal of Inox?
Kies ik mijn metalen trap in staal of in inox ?
22 mei, 2023 door
Staal of Inox?
Trappen Verschaeve, Gregory Veys

Kiezen tussen inox en staal is een keuze van smaak. Maar er zijn toch enkele belangrijke verschillen.

Inox, of roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Inox is meer resistent tegen roesten of corrosie dan gewoon staal, maar is niet volledig vrij van roesten.

Sommige toepassingen, zoals balustrades aan de kust of zwembaden, vragen het gebruik van legering met een hogere corrosieweerstand. Deze hogere corrosieweerstand wordt bereikt door het toevoegen van molybeen aan de legering.

Staal is een ijzerlegering die bij contact met lucht gaat oxideren. Om deze oxidatie tegen te gaan brengt men een beschermingslaag aan. Voor toepassing binnenhuis volstaat een afwerking met een lak. In onze spuitinrichting kunnen wij alle stalen onderdelen voorzien van een laklaag in de door de klant gevraagde kleur.

Voor toepassing buitenshuis gaat men over tot het galvaniseren van de stalen onderdelen. Bij het galvaniseren worden de stalen delen gedompeld in een zinkbad. Na galvanisatie krijgt het staal een zilvergrijze kleur die ruw aanvoeld. In een industrieel interieur wordt soms de keuze gemaakt om een trap te galvaniseren in plaats van te lakken. Gegalvaniseerd staal kan na behandeling ook worden afgewerkt met een laklaag.


Staal of Inox?
Trappen Verschaeve, Gregory Veys 22 mei, 2023
Deel deze post
Houten trappen op maat