THE RESTAURANT AT TRAPPEN - VERSCHAEVE
RUSTIEKE OMGEVING - HOUTEN TRAP - GOED GEZELSCHAP
Ben je uitbater van een hotel, restaurant of café en van plan om in je zaak een nieuwe trap te plaatsen? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten. Een trap plaatsen vergt sowieso al specifieke kennis. Een trap plaatsen in de horeca nog nét iets meer!
Welke trap plaats je dan in je zaak?
Een trap is meer dan een functioneel interieuritem. Zeker in een horecazaak kan hij perfect fungeren als blikvanger voor de klanten die binnenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een sierlijke art-decotrap in mooi gepolijst hout, een statige marmeren trap of een hypermoderne stalen trap. Kies je trapbekleding dus in de stijl die je zaak ademt. In een bruine kroeg ligt de keuze voor een houten trap voor de hand, in een boetiekhotel past een moderne trap – al dan niet met gedurfd accent, zoals een glazen ballustrade of lederen treden – dan weer beter.
Wel of geen trap plaatsen in een horecazaak?
In een hotel zijn trappen natuurlijk onvermijdelijk. In een café of restaurant hoeft de trap niet per se deel uit te maken van het interieur. En er zijn redenen om de voorkeur te geven aan een interieur zónder trap. Aan een trap in je zaak zijn ook wat veiligheidsrisico’s verbonden:
- Je personeel moet voortdurend de trap op en af lopen om de klanten te bedienen.
- Een trap oefent een sterke aantrekkingskracht uit op kinderen, die er een zalige speelplek in zien.
Bovendien maakt een trap je zaak minder toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.
Uiteraard zijn dit stuk voor stuk praktische bezwaren en valt er ook wel wat te zeggen voor de esthetische waarde van een trap in je horecazaak, zoals we hierboven al opmerkten.